Sesongstart

Etter en nydelig sommer med heller labre forhold for surfing, kom første forsmak på høstsesongen og bølger på Lista.

Diego og jeg tok turen ut onsdags kveld for å være tidlig ute med tanke på dagen etter. Varslet viste sør-vestlige forhold som skulle dreie vestlig inn mot helgen. Lørdagen skulle få størst bølger, og det var et håp om cleane forhold på søndagen.

Det ble kun en tur på sykkelen onsdagskvelden, hvor vi fikk noen bilder av fyret på vei hjem.

Torsdag og fredag fikk vi greie onshore forhold 1,5-2m, det ble 2×3 timer i vannet som holdt 17 grader.

Fredags ettermiddag dukket Patrik og Yngve opp og fikk med seg økt nr. 2 og litt sosialt samvær før kvelden.

Lørdags morgen leverte som meldt, og vi fikk solid vestlig svell og rolige vindforhold – Kristoffer og broren dukket opp, og vi var 6 i line-upen totalt. God stemning og alle fikk bra bølger!! Det ble lapskaus og chill i bua etter morgenøkta. Vi som hadde vært der ute siden onsdag kjente det det var godt med restitusjonstid før kveldsøkta.Lørdagskvelden kom, og ryktene om svellet hadde spredd seg – vi var totalt 11 i line-upen, og det ble selvfølgelig rift om de beste bølgene. Mye stort kom inn, så de som var klare for det fikk det de var ute etter. Vinden økte på i fra vest utover kvelden og satt en naturlig stopp på økta i passe tid. Alle så ut til å få bølger.

Stemningen var til å ta å føle på i bua på kvelden og Patrik, som jobber som kokk, disket opp med fiskesuppe til alle som kom innom.
Kristoffer hadde fått henvendelse om kurs på søndagen, så han fløy rundt og voksa brett og klargjorde til dagen etter før folk gikk hver til sitt.

Søndags morgen kom som bestilt, og siden det var kurs på Haviksanden, måtte noen av oss tidlig opp.
Jeg var først uti og fikk spotten for meg selv en drøy halvtime før soloppgang. Patrik og Yngve dukket etter hvert opp, og Diego kom syklende med brettet under armen utover morgenen. OMG – nydelige sett og vindstille. Alle i line-upen koste seg, og de fleste fikk knallbra bølger.


Kristoffer fikk holde kurs på Havika i nydelige forhold og Lista viste seg fra sin beste side.Kristoffer, Diego og meg avslutte langhelgen med det som var igjen av svell og fikk nok en gang ei epic økt på Lista.Didrik, Lista 2018
(Foto: Diego Correa Akamai)